Web Analytics
      snel en makkelijk leesbare datavisualisaties     
 

Design & development

 Nova Silva: In Latijn betekent nova silva nieuw bos. Net als uw organisatie, groeit en ontwikkelt een bos zich op een organische manier. En om dit groeiproces goed te doorgronden, is het belangrijk om het vanuit verschillende gezichtspunten te volgen. Door organisaties van verschillende kanten te bekijken en analyseren, verkrijgen we managementinformatie. En door die informatie overzichtelijk te presenteren, komt de groei geheel natuurlijk.
Melon Bridge: voor visuele communicatie & brand identity design. Thomas: "I am a brand strategist & graphic designer. In everything I do, I believe to contribute to beautiful stories. How can I help bring across yours?"


Boeken 

Stephen Few


Stephen Few heeft, op het gebied van data-visualiseren, verschillende goede boeken geschreven. Het boek 'Show Me the Numbers' vind ik een must als jezelf met data-visualiseren aan de slag gaat. Few vindt de functie het allerbelangrijkste van een visualisatie: "Form follows function".


Albert CairoAlberto Cairo
heeft twee boeken geschreven en hierin behandelt hij data-visualiseren vanuit het journalistieke perspectief. Best wel interessant, want zijn visualisaties zien er fraai uit. 

Dona Wong


Dona Wong zet in zijn boek goede en foute voorbeelden naast elkaar. Daarnaast geeft hij goede tips over de aanpak van de verschillende grafieken.

Andy Kirk

Andy Kirk is één van de weinige Europese schrijvers op het gebied van data-visualiseren. Zijn nieuwste boek is eind 2016 verschenen.